Der undervises allerede fra 2. lektion i improvisation, aflytning og gehørspil ud over det at skulle lære noderne at kende. Efter et par måneder introduceres teorien, og disse undervisningsdele følges ad op igennem hele undervisningsforløbet. Sammen danner disse del-elementer en god forståelse for hvordan toner kan ophøjes til noget større.
Undervisningen foregår i et miljø, hvor elevens egne ønsker om musikalsk retning og erfaringsgrundlag imødeses. F.eks. bliver eleven bedt om på Youtube eller egen Spotify-playliste at finde et nummer de godt kan lide. Dette nummer lytter vi på og eleven får så besked på at finde toneart og starttone. Efter få gange kan de nummeret og får både trænet gehør, grundtonefornemmelse og skalaer på en sjov måde.
Den noget ældre og mere erfarne elev vil opleve at øvelser til både forbedring af tone og teknik fylder det meste samtidigt med at aflytning af kendte saxofonister følges ad med den retning eleven ønsker.
Den yngre nybegynder elev sættes hurtigt ind i et orkester, hvor de andre elever matcher både alder og niveau. De tilbydes også undervisning i mindre grupper, hvor frihed og ansvar går hånd i hånd. Den ældre (nybegynder) elev tilbydes som regel plads i et mindre band inden pladsen i Ballerup Musikskole Orkester tilbydes.
Som blæser i Ballerup Musik- og kulturskole tilbydes eleven mange sammenpilsgrupper i forskellige genrer. På denne måde får eleven en allround uddannelse at bygge videre på.
Jeg har studeret på Musikvidenskabeligt institut København, Lærerseminariet (KDAS) samt taget Musikpædagogisk forenings efteruddannelse på Rytmisk Konservatorie i København. Jeg har på saxofonen spillet klassisk, balkan, jazz, big-band, rock og pop samt balkan og folkemusik. Jeg har altid søgt efter den gode tone, det nærværende og det meningsfyldte spil. Denne dannelsesrejse har ført mig til sigøjnere fra sigøjnere i Makedonien til dygtige funk- og jazzsaxofonister på jazz-, pop og rockscenen.