Lise Munch

Lise Munch
Jeg har en særlig passion for at lave “orkesterskole”. Dvs. hjælpe børn i gang med at spille et orkesterinstrument, så de kan spille sammen med andre børn. Børn skal mødes i øjenhøjde, jeg tager udgangspunkt i, hvor de er – på en afslappet og tillidsfuld måde. Det er min erfaring, at børn gennem at mestre et instrument oplever en masse døre åbner sig… dels til verden udenfor i form af ture, aktiviteter, rejser og oplevelser, og til verden indenfor: De får styrket deres sociale livskompetencer, de lærer at lytte, mærke efter, tro på sig selv og samarbejde – de får venskaber og oplever at være en vigtig brik i noget, der er større end dem selv.

Jeg er født i Viborg, hvor min musiklærer i folkeskolen, Bent Barrett legede sange og røverhistorier ind i min verden. Jeg startede som 7-årig på klaver i Viborg Musikskole, og som 10-årig på valdhorn i Viborg FDFs orkestre, hvor jeg fik hornundervisning hos Klaus Gottlieb og Jens Juul.

Jeg har studeret på Conservatoire Jean-Philippe Rameau i Dijon hos Bernard Morard, og er uddannet i musikvidenskab og dansk fra Københavns Universitet.

Jeg har stor undervisningserfaring fra musikskoleverdenen; dels i valdhorn og orkesterledelse, samt i forskoleundervisning og forskellige tværgående projekter. Jeg har i mange år sideløbende arbejdet professionelt med børne- og voksenkor, undervist folkeskoleklasser og gymnasieklasser i musik, herunder varetaget bandsammenspil og musikproduktion.