Rasmus Kærsgaard

Rasmus Kærsgaard
Som dirigent for BmSo vægter jeg sammenspil og succesoplevelser ekstremt højt. Vi brænder for at spille og give publikum oplevelser, som de ikke havde forventet – en musikalsk ”aha” oplevelse med tilhørende gåsehud. Det afspejler sig også i vores repertoire, hvor vi disker op med alt fra tangoer, funk, blues, rock og pop til originalmusik. Udover at vi øver kammermusikalske dyder som balance, klang, frasering, rytme og intonation, der danner grundlag for musikken, er vi også eksperter i at hygge og drikke kakao. Som medlem af BmSo bliver man en vigtig del af en stor musikalsk familie, på tværs af Hansen og Jensen, men med musikken og det gode kammeratskab som kardinalpunkt.

Jeg er uddannet fra Royal Northern College of Music i Manchester (2001-2002), samt Det Kongelige Danske Musikkonservatorium (2004-2009) med trompet som hovedinstrument. Herefter arbejdede jeg som freelance trompetist i et par år, hvor jeg bl.a. assisterede i Prinsens musikkorps, Slesvigske musikkorps, Aalborg Symfoniorkester, Copenhagen Phil, Royal Danish Brass, Tivolis Promenade orkester, Ensemble Hovaldt og diverse popbands og musicals.

Min lidenskab for at dirigere voksede dog støt, hvilket resulterede i, at jeg nærmest lagde trompeten på hylden, og i stedet dedikerede mig til at svinge dirigentpinden.

Jeg har modtaget undervisning i direktion og orkesterledelse af Allan Withington, Jacob Vilhelm Larsen, Jesper Nordin og James Watson.

Udover at være dirigent for BmSo (BAMUK overbygningsorkester) har jeg bl.a. dirigeret Lyngby Taarbæk Brass Band, Christianshavns Brass Band, Frederiksberg Brass Band, Copenhagen Show Band, Slagelse Garden og Stangaland Brass i Norge.

Initialer: RK