Undervisning i bratsch tilbydes fra 4 år og opefter
Bratschen er instrumentet som mange mener ligger tættest på den menneskelige stemme, med alle klangverdener fra blød og lækker, energifyldt stor klang til farlig hård og brutal.
Undervisning i bratsch tilbydes fra 4 år og opefter
Bratschen er instrumentet som mange mener ligger tættest på den menneskelige stemme, med alle klangverdener fra blød og lækker, energifyldt stor klang til farlig hård og brutal.
Som nybegynder spiller du på en mindre bratsch, der passer i størrelsen. På den måde vænnes de små fingre til gribebrættet og interaktionen mellem fingerstilling og bue. Efterhånden som undervisningen skrider frem spilles på større instrumenter. Nogen elever vil være startet på violin, men fundet bratschens anderledes klang interessant og derfor skiftet instrument. Andre starter undervisningen direkte på bratschen. Fordi bratschen er et strygeinstrument er der også mulighed for at skifte til cello.
Bratschen har traditionelt været værdsat i sammenspillet. Størrelsesmæssigt ligger den mellem en violin og en cello. I moderne tid, har mange komponister taget dens smukke klangfarve til sig, og gjort den til et fantastisk soloinstrument.
Alle genre kan spilles på en bratsch, så der er mulighed for en bred musikforståelse, som kan udvikle evnen til at komponere sin egen musik.
Bratschen er faktisk det ældste medlem af violinfamilien, men stod musikalsk i skyggen i 1600-tallet. Først da strygekvartetter blev populære i slutningen af 1700-tallet vandt den frem, og den har siden været en fast del af ethvert symfoniorkestret. Læs mere om bratschen på Gyldendals Store Danske.
Hvor og hvornår undervisningen skal foregå aftales i samarbejde med din lærer. Går du i 0. – 4. klasse vil vi forsøge at lægge undervisningen på din skole, mens elever fra 5. klasse og op undervises på musikskolen.
Prisen for undervisningen kan du finde her.
Når du går til bratsch på Bamuk, har du også mulighed for at leje et instrument. Det kan du læse mere om her.
For at styrke fællesskabet og den sociale trivsel på Bamuk inviteres eleverne til at deltage i fællesaktiviteter med fokus på samvær, sjove og lærerige aktiviteter, grin og hygge.
At spille i et orkester og blive en del af et fællesskab er både rigtigt sjovt og meget lærerigt. Man lærer at lytte, finde hinanden, løfte i flok og skabe god musik sammen med andre. Man kommer også ud og spille koncerter og giver andre mennesker en oplevelse.
Når du undervises én til én får du mulighed for at få en personlig, nærværende og præcis rådgivning og får mulighed for at komme helt tæt din lærers kunnen og musikalitet.
Når du undervises i en gruppe, får du mulighed for at spejle dig i og lære af andre og spille sammen, også med din lærer.
Med jævne mellemrum tilbydes Bamuks elever at deltage på hyggelige og sjove øve-lejr med deres lærere og andre elever. At være afsted og spille sammen i et koncentreret tidsrum.
Som elev på Bamuk får du mulighed for at spille koncerter for andre; både i det helt små og også ved større koncertarrangementer. At spille for andre er en sjov, vigtig og meget lærerig aktivitet.
At spille sammen er en central og naturlig del af, at gå til og spille musik og er derfor en integreret og gratis aktivitet i vores undervisningstilbud.