Undervisning i cello tilbydes fra 4 år og opefter

Du kan gå til celloundervisning på Bamuk. Celloen er en del af strygerfamilien og refereres som regel til som violinens storebror. Vil du gerne spille på et strygerinstrument er celloen et rigtig godt sted at starte, fordi den er nem at sidde med og nem at håndtere.

Læs mere

Undervisning i cello

En cello kan spille dybe og høje toner og egner sig godt til alt fra folkemelodier, børnesange, salmer og til store musikværker. Når du er blevet mere øvet, kan du også lave sjove rytmer og harmonier på celloen, fordi den har flere strenge. For at spille på celloen skal du bruge en bue – man ”synger” på celloen ved at stryge buen frem og tilbage på strengene. Samtidig er celloen rigtig god til mange former for sammenspil og i orkester.

Celloen er sammen med violinbratsch og kontrabas del af strygerfamilien og indgår i ethvert symfoniorkester. Når du er blevet lidt mere øvet, vil det da også være mest oplagt at spille klassisk musik. Men faktisk er celloen sommetider med i pop og rockmusik, og kan give en rigtig god stemning til rytmisk musik. Måske kender du bandet Choir of Young Believers, hvor Cæcilie Trier er et fast bandmedlem på cello. Du kan se en video med bandet her.

Mange forskellige cello’er

Celloen findes i mange størrelser, så du vil sagtens kunne finde en cello, der passer lige til dig. Når du bliver ældre og vokser, skal du blot skifte cello til et nummer større, indtil du har en “hel” cello (cirka fra 13-14 års alderen).

Det praktiske

Hvor og hvornår undervisningen skal foregå aftales i samarbejde med din lærer. Går du i 0. – 4. klasse vil vi forsøge at lægge undervisningen på din skole, mens elever fra 5. klasse og op undervises på musikskolen.

Prisen for undervisningen kan du finde her.

Når du går til cello på Bamuk, har du også mulighed for at leje et instrument. Det kan du læse mere om her.

Vil du gå på Bamuk?

I undervisningen kan du møde

Fællesaktiviteter

For at styrke fællesskabet og den sociale trivsel på Bamuk inviteres eleverne til at deltage i fællesaktiviteter med fokus på samvær, sjove og lærerige aktiviteter, grin og hygge.

Sammenspil

At spille sammen er en central og naturlig del af, at gå til og spille musik og er derfor en integreret og gratis aktivitet i vores undervisningstilbud.

Koncerter

Som elev på Bamuk får du mulighed for at spille koncerter for andre; både i det helt små og også ved større koncertarrangementer. At spille for andre er en sjov, vigtig og meget lærerig aktivitet.

Soloundervisning

Når du undervises én til én får du mulighed for at få en personlig, nærværende og præcis rådgivning og får mulighed for at komme helt tæt din lærers kunnen og musikalitet.

Orkester

At spille i et orkester og blive en del af et fællesskab er både rigtigt sjovt og meget lærerigt. Man lærer at lytte, finde hinanden, løfte i flok og skabe god musik sammen med andre. Man kommer også ud og spille koncerter og giver andre mennesker en oplevelse.

Lærere

Sort/hvid profilbillede af kvinde

Ida Nørholm


Underviser i: Cello