Du kan få undervisning i elbas fra 2. klasse og opefter 

Du kan gå til elbas på Bamuk. Elbassen er en elektrisk bas, kendt som et instrument med flere ansigter, fordi elbassen er en stor del af både den rytmiske og den tonale/melodiøse side af musikkens univers.

Læs mere

Undervisning i elbas

Elbassen er en fast bestanddel af ethvert pop eller rockband. Elbassen er bindeleddet mellem rytmegruppen (trommer og andre slagtøjsinstrumenter) og guitar, klaver, blæsere og alle de andre instrumenter, der er med i et band.

Hvad lærer man i undervisningen?

Udover de grundlæggende teknikker, findes der et hav af forskellige måder at forstå og spille elbas på, så i undervisningen vil du få indsigt i alle elbassens funktioner, lyde og muligheder.

Undervisningen giver dig en række vigtige redskaber, som vil være meget nyttige for at udvikle din musikalitet i en konstruktiv/ kreativ retning.

Elbassens mange ansigter

Der er et hav af forskellige måder, man kan spille på den elektriske bas, og det kan være meget mere end den såkaldte “fiskekutter-bas”, man kender fra meget musik fra 80’erne og 90’erne. Gennem historien har der været mange virtuose elbassister, fx Jaco Pastorious og Gary Granger. Der er et link til en lille bid fra en Grangerkoncert nederst på siden.

Den “gammeldags” elbas har fire strege. De er stemt ligesom de fire øverste strege på en guitar. Men i de seneste år er der kommet flere elbasser med fem strenge, og der findes sågar elbasser med seks strenge.

Det praktiske

Hvor og hvornår undervisningen skal foregå aftales i samarbejde med din lærer. Går du i 0. – 4. klasse vil vi forsøge at lægge undervisningen på din skole, mens elever fra 5. klasse og op undervises på musikskolen.

Prisen for undervisningen kan du finde her.

Når du går til elbas på Bamuk, har du også mulighed for at leje et instrument. Det kan du læse mere om her.

Vil du gå på Bamuk?

I undervisningen kan du møde

Fællesaktiviteter

For at styrke fællesskabet og den sociale trivsel på Bamuk inviteres eleverne til at deltage i fællesaktiviteter med fokus på samvær, sjove og lærerige aktiviteter, grin og hygge.

Orkester

At spille i et orkester og blive en del af et fællesskab er både rigtigt sjovt og meget lærerigt. Man lærer at lytte, finde hinanden, løfte i flok og skabe god musik sammen med andre. Man kommer også ud og spille koncerter og giver andre mennesker en oplevelse.

Soloundervisning

Når du undervises én til én får du mulighed for at få en personlig, nærværende og præcis rådgivning og får mulighed for at komme helt tæt din lærers kunnen og musikalitet.

Gruppeundervisning

Når du undervises i en gruppe, får du mulighed for at spejle dig i og lære af andre og spille sammen, også med din lærer.

Øve-lejr

Med jævne mellemrum tilbydes Bamuks elever at deltage på hyggelige og sjove øve-lejr med deres lærere og andre elever. At være afsted og spille sammen i et koncentreret tidsrum.

Koncerter

Som elev på Bamuk får du mulighed for at spille koncerter for andre; både i det helt små og også ved større koncertarrangementer. At spille for andre er en sjov, vigtig og meget lærerig aktivitet.

Sammenspil

At spille sammen er en central og naturlig del af, at gå til og spille musik og er derfor en integreret og gratis aktivitet i vores undervisningstilbud.

image_04