Du kan få undervisning i fagot fra 1. klasse og opefter.

Du kan gå til fagot på Bamuk. Fagotten er træblæsernes basinstrument og er derfor meget vigtig i orkestrene. Ligesom oboen frembringes tonen via et tyndt dobbeltblad.

Læs mere

Undervisning i fagot

Når du modtager undervisning i fagot arbejder vi med blæse- og fingerteknik. Fagotten har et dobbeltblad (ligesom engelskhornet), så det er en lidt anderledes teknik end fx klarinet og obo, der bare har et enkelt blad. Vi arbejder også med nodelære.

Fagotten findes i mange forskellige musiktyper, men naturligvis mest klassisk musik. Fagot kendes fx fra fra symfoniorkestre, kammermusik og barokmusik. Men du finder også fagotten i folkemusik og mange jazzorkestre.

Fagotten er en vigtig del af mange klassiske orkestre. Det er det dybeste af træblæserne og er kendetegnet ved at have en meget blød og lækker lyd. Nogen af de nærmest beslægtede træblæsere du kan få undervisning i på Bamuk er klarinet og obo.

Hvornår begynder man på fagotundervisning?

Du kan begynde til fagotundervisning på Ballerup Musik- og Kulturskole fra 1. klasse, men mange af de elever, der vælger at modtage undervisning i fagot, kommer fra et af de andre blæseinstrumenter. Det kan være blokfløjte, men også fx klarinet eller obo.

Det praktiske

Hvor og hvornår: Undervisningen foregår på musikskolen, og tidspunkt aftaler du med din lærer.

Prisen for undervisningen kan du finde her.

Når du går til fagot på Bamuk, har du også mulighed for at leje et instrument. Det kan du læse mere om her.

Vil du gå på Bamuk?

I undervisningen kan du møde

Fællesaktiviteter

For at styrke fællesskabet og den sociale trivsel på Bamuk inviteres eleverne til at deltage i fællesaktiviteter med fokus på samvær, sjove og lærerige aktiviteter, grin og hygge.

Orkester

At spille i et orkester og blive en del af et fællesskab er både rigtigt sjovt og meget lærerigt. Man lærer at lytte, finde hinanden, løfte i flok og skabe god musik sammen med andre. Man kommer også ud og spille koncerter og giver andre mennesker en oplevelse.

Soloundervisning

Når du undervises én til én får du mulighed for at få en personlig, nærværende og præcis rådgivning og får mulighed for at komme helt tæt din lærers kunnen og musikalitet.

Gruppeundervisning

Når du undervises i en gruppe, får du mulighed for at spejle dig i og lære af andre og spille sammen, også med din lærer.

Øve-lejr

Med jævne mellemrum tilbydes Bamuks elever at deltage på hyggelige og sjove øve-lejr med deres lærere og andre elever. At være afsted og spille sammen i et koncentreret tidsrum.

Koncerter

Som elev på Bamuk får du mulighed for at spille koncerter for andre; både i det helt små og også ved større koncertarrangementer. At spille for andre er en sjov, vigtig og meget lærerig aktivitet.

Sammenspil

At spille sammen er en central og naturlig del af, at gå til og spille musik og er derfor en integreret og gratis aktivitet i vores undervisningstilbud.

Lærere

Sort/hvid profilbillede af kvinde

Signe Haugland


Underviser i: Fagot