Guitarundervisning tilbydes fra 1. klasse og opefter

Du kan gå til guitarundervisning på Bamuk. Guitaren betegnes overordnet som et knipset strengeinstrument, og den spiller en vigtig rolle i stort set alle musikgenrer. Vil du gerne spille guitar, skal du vælge, om du vil spille Klassisk guitar, Brugsguitar (akustisk guitar) eller Elguitar. Du kan læse mere om de forskellige guitartyper her.

Læs mere

Guitarundervisning: klassisk guitar

Hvis du vælger guitarundervisning i klassisk guitar, lærer du at spille på det, der hedder spansk/klassisk guitar med nylonstrenge.

Du kommer til at spille mange forskellige typer musik, både klassisk, rock, pop og jazz.

Vi lægger stor vægt på, at du i din guitarundervisning får en god grundteknik, så du kan spille frit og afslappet, uanset hvilken type musik du brænder for. Men endnu vigtigere er det, at du har det sjovt, mens du spiller.

Til at starte med spiller vi melodispil og går så videre med flerstemmigt nodespil og akkorder. Det hele foregår i dit eget tempo.

Undervisning i brugsguitar

Brugsguitar er mest kendt som som den akustiske guitar. Man kan både bruge en spansk guitar med nylonstrenge eller en westernguitar med stålstrenge.

Vælger du at modtage undervisning i brugsguitar, er hovedvægten lagt på akkorder og akkompagnement til sang. Vi arbejder med fingerspil og akkordspil og berører også noder og teori. Vi kommer omkring mange forskellige genrer, hvor guitaren spiller en central rolle: pop, soul, rock, country og jazz. Det er altså et instrument med mange muligheder.

Undervisningen målrettes og tilpasses dig, og du får lov til selv at præge undervisningen med dine egne musikalske interesser.

Guitarundervisning på elguitar

Elguitaren er som udgangspunkt bare en guitar med strøm til. Alle de akkorder, greb og teknikker man bruger på de akustiske guitarer, kan man også bruge på elguitaren. En elguitar virker kun sammen med en forstærker og siger altså ikke noget i sig selv. Det giver til gengæld også mange muligheder for at ændre i lyden, så man kan tilpasse den efter om man skal spille tung rock, sprød country eller liflig radio-pop.

Som nybegynder lærer du at læse noder, akkorder og tabulatur (en form for guitarnoder) og så småt at improvisere. Næsten allerede fra start kan du begynde at spille sammen med andre.

Som mere øvet kan du lære de sværere akkorder og blive bedre til noder og tabulatur. Du har let ved at spille sammen med andre i forskellige stilarter og har lært en del musikalske fagudtryk og teknikker, som er specielle for de forskellige genrer. Når du er lettere øvet, kan vi derfor gå mere i dybden med plekterteknik og fingersætning i din undervisning.
Når du er meget øvet, vil du have brug for at lære mere om musikteori, og du kan her vælge at supplere din undervisning med vores hørelære/teori fag.

Praktik for alle forløb

Hvis du vælger at gå til guitarundervisning på Bamuk kan du leje en akustisk guitar af Musikskolen. Du kan læse mere om instrumentleje her.

Hvis du bliver glad for at spille, anbefaler vi at du køber din egen guitar. Bemærk at de fleste elguitarer ingen lyd giver fra sig med mindre man bruger en forstærker. Derfor er du i praksis nødt til at købe både guitar og forstærker.

Køb dit instrument i samråd med din guitarlærer, som kan rådgive dig omkring pris og kvalitet.

Når du er mere øvet, har du mulighed for at komme med i et af vore to guitarorkestre. Her lærer du at spille sammen med andre, og vores elever har det altid sjovt og får nogle gode oplevelser sammen. Bliver du en del af guitarorkestret kan du se frem til hytteturer og rejser, samt koncerter og muligvis indspilning af CD’er.

Hvor foregår guitarundervisningen?

Vores guitarundervisning er for børn og voksne i alle aldre. Uanset om du vil gøre guitaren til en hobby for livet eller til en professionel levevej, så har vi lærerne, som står parat til at hjælpe dig på vej.

På Bamuk foregår guitarundervisningen på 2 lokationer:

  1. Udvalgte folkeskoler i Ballerup. I det omfang det overhovedet er muligt, undervises der i guitar for elever til og med 4. klasse på deres egen folkeskole.
  2. Musik- og kulturskolehuset, Gl. Rådhusvej 13. Fra og med 5. klasse undervises alle elever i Musik- og kulturskolehuset

Læs mere om priser for undervisningen her.

I undervisningen kan du møde

Fællesaktiviteter

For at styrke fællesskabet og den sociale trivsel på Bamuk inviteres eleverne til at deltage i fællesaktiviteter med fokus på samvær, sjove og lærerige aktiviteter, grin og hygge.

Orkester

At spille i et orkester og blive en del af et fællesskab er både rigtigt sjovt og meget lærerigt. Man lærer at lytte, finde hinanden, løfte i flok og skabe god musik sammen med andre. Man kommer også ud og spille koncerter og giver andre mennesker en oplevelse.

Soloundervisning

Når du undervises én til én får du mulighed for at få en personlig, nærværende og præcis rådgivning og får mulighed for at komme helt tæt din lærers kunnen og musikalitet.

Gruppeundervisning

Når du undervises i en gruppe, får du mulighed for at spejle dig i og lære af andre og spille sammen, også med din lærer.

Øve-lejr

Med jævne mellemrum tilbydes Bamuks elever at deltage på hyggelige og sjove øve-lejr med deres lærere og andre elever. At være afsted og spille sammen i et koncentreret tidsrum.

Koncerter

Som elev på Bamuk får du mulighed for at spille koncerter for andre; både i det helt små og også ved større koncertarrangementer. At spille for andre er en sjov, vigtig og meget lærerig aktivitet.

Sammenspil

At spille sammen er en central og naturlig del af, at gå til og spille musik og er derfor en integreret og gratis aktivitet i vores undervisningstilbud.

Guitarundervisning i Ballerup