Du kan få undervisning i harmonika fra 3. klasse

Harmonikaen/accordionen er ofte forbundet med den ældre og traditionelle spillemandsmusik, og i rigtig mange lande indgår den som en del af de traditionelle instrumenter. Harmonikaener et musikinstrument, hvor toner frembringes ved en luftstrøm fremkaldt af en blæsebælg, som bevæges frem og tilbage med venstre arm.

Læs mere

Undervisning i harmonika

Du skal lære at beherske harmonikaen og det specielle ved at skulle bevæge harmonikaen for at få den til at sige noget.

Du skal lære, hvordan man bedst og nemmest bevæger sig rundt på tangenterne med både venstre og højre hånd samt at spille efter både noder og gehør. Har du allerede gået til klaver eller keyboard, er det let for dig at overføre dit spil til harmonikaen.

Du kommer til at spille rytmer, klange og melodier. Harmonikaen har nemlig mange muligheder, og du kan spille næsten alt fra jazz til rock, men du starter ud med lette velkendte børnesange og viser fra gamle dage.

Når du er blevet god til at spille kan du komme med i et af Bamuks orkestre.

Hvad er en harmonika?

En harmonikas toner kommer fra indvendige metalblades vibrationer, der sættes i gang af det lufttryk, der dannes med en blæsebælg. Luften skabes ved, at man bevæger armene fra hinanden og mod hinanden. Der findes flere forskellige typer af harmonikaer. En harmonika kaldes også nogen gange et akkordeon.

Harmonikaen egner sig både godt som soloinstrument og sammen med andre instrumenter.

Det praktiske

Hvor og hvornår undervisningen skal foregå aftaler du med din lærer. Går du i 0. – 4. klasse vil vi forsøge at lægge undervisningen på din skole, mens elever fra 5. klasse og op undervises på musikskolen.

Prisen for undervisningen kan du finde her.

Når du går til bratsch på Bamuk, har du også mulighed for at leje et instrument. Det kan du læse mere om her.

Vil du gå på Bamuk?

I undervisningen kan du møde

Fællesaktiviteter

For at styrke fællesskabet og den sociale trivsel på Bamuk inviteres eleverne til at deltage i fællesaktiviteter med fokus på samvær, sjove og lærerige aktiviteter, grin og hygge.

Orkester

At spille i et orkester og blive en del af et fællesskab er både rigtigt sjovt og meget lærerigt. Man lærer at lytte, finde hinanden, løfte i flok og skabe god musik sammen med andre. Man kommer også ud og spille koncerter og giver andre mennesker en oplevelse.

Soloundervisning

Når du undervises én til én får du mulighed for at få en personlig, nærværende og præcis rådgivning og får mulighed for at komme helt tæt din lærers kunnen og musikalitet.

Gruppeundervisning

Når du undervises i en gruppe, får du mulighed for at spejle dig i og lære af andre og spille sammen, også med din lærer.

Øve-lejr

Med jævne mellemrum tilbydes Bamuks elever at deltage på hyggelige og sjove øve-lejr med deres lærere og andre elever. At være afsted og spille sammen i et koncentreret tidsrum.

Koncerter

Som elev på Bamuk får du mulighed for at spille koncerter for andre; både i det helt små og også ved større koncertarrangementer. At spille for andre er en sjov, vigtig og meget lærerig aktivitet.

Sammenspil

At spille sammen er en central og naturlig del af, at gå til og spille musik og er derfor en integreret og gratis aktivitet i vores undervisningstilbud.