Klarinetundervisning tilbydes fra 3. klasse og opefter

Du kan gå til klarinet på Bamuk. Klarinetten er et musikinstrument i træblæserfamilien. Klarinetten kendt for sit store toneomfang (næsten fire oktaver) og sin evne til at spille meget kraftigt og meget svagt, samt enten meget solistisk eller meget diskret.

Læs mere

Klarinetundervisning på Bamuk

Når du går til klarinet på Bamuk, lærer du at beherske klarinetten. Du lærer noder, så du kan læse musik, og du får en god forståelse for rytmik og for musikkens univers. Med klarinetten kan du spille mange stilarter, og så egner den sig også godt til sammenspil og orkesterspil, så du kan være med i et af Bamuks mange orkestre. Man kan godt starte direkte med at spille klarinet, men det kan også være et godt valg til elever, som vil prøve noget nyt efter blokfløjten.

Hvad er en klarinet?

Klarinetten er et populært blæseinstrument, der bliver brugt i rigtig mange forskellige former for musik. Den er en fast bestanddel i den klassiske musik, og bruges både i symfoniorkestre og mindre eksempler. Og så er klarinetten kendt fra jazzmusikken, hvor dens bløde og lidt melankolske klang er et godt modstykke til de lidt mere “hårde” messingblæsere.

Klarinetten har udviklet sig

Klarinetten er et gammelt instrument. Det har udviklet sig meget gennem tiden fra i starten kun at favne halvanden oktav til de fire oktaver, klarinetten dækker i dag. Blandt andet er klarinettens mange klapper en opfindelse fra midten af 1800-tallet. Med klapperne blev det lettere at sætte fingrene.

Det praktiske

Hvor og hvornår undervisningen skal foregå aftales i samarbejde med din lærer. Går du i 0. – 4. klasse vil vi forsøge at lægge undervisningen på din skole, mens elever fra 5. klasse og op undervises på musikskolen.

Prisen for undervisningen kan du finde her.

Når du går til klarinet på Bamuk, har du også mulighed for at leje et instrument. Det kan du læse mere om her.

Vil du gå på Bamuk?

I undervisningen kan du møde

Fællesaktiviteter

For at styrke fællesskabet og den sociale trivsel på Bamuk inviteres eleverne til at deltage i fællesaktiviteter med fokus på samvær, sjove og lærerige aktiviteter, grin og hygge.

Orkester

At spille i et orkester og blive en del af et fællesskab er både rigtigt sjovt og meget lærerigt. Man lærer at lytte, finde hinanden, løfte i flok og skabe god musik sammen med andre. Man kommer også ud og spille koncerter og giver andre mennesker en oplevelse.

Soloundervisning

Når du undervises én til én får du mulighed for at få en personlig, nærværende og præcis rådgivning og får mulighed for at komme helt tæt din lærers kunnen og musikalitet.

Gruppeundervisning

Når du undervises i en gruppe, får du mulighed for at spejle dig i og lære af andre og spille sammen, også med din lærer.

Øve-lejr

Med jævne mellemrum tilbydes Bamuks elever at deltage på hyggelige og sjove øve-lejr med deres lærere og andre elever. At være afsted og spille sammen i et koncentreret tidsrum.

Koncerter

Som elev på Bamuk får du mulighed for at spille koncerter for andre; både i det helt små og også ved større koncertarrangementer. At spille for andre er en sjov, vigtig og meget lærerig aktivitet.

Sammenspil

At spille sammen er en central og naturlig del af, at gå til og spille musik og er derfor en integreret og gratis aktivitet i vores undervisningstilbud.

_MGL7203