Du kan få undervisning i saxofon fra 3. klasse og opefter 

Du kan få saxofonundervisning på Bamuk. Når du går til saxofon lærer du at beherske instrumentet. Du lærer noder og en grundlæggende rytmisk forståelse. Du har mulighed for at spille alene eller sammen med andre.

Læs mere

Hvad lærer du i saxofonundervisningen?

Når du får undervisning i saxofon lærer du at beherske instrumentet, spille forskellige musikstykker, lære noder og få en generel rytmisk forståelse.

Saxofonen bliver mest brugt i rytmisk musik, men har også sin egen specielle plads i klassiske sammenhænge. Du har derfor mulighed for at spille og eksperimentere med flere genrer i undervisningen. Improvisation er en naturlig del af, at spille saxofon og instrumentet indgår naturligt i mange forskellige sammenspilssituationer og orkesterformer. Du kan spille saxofon i et af Bamuks mange orkestre.

I jazzmusikken er tenorsaxofonen nok den mest kendte. Men også den lidt mindre altsaxofon er almindelig i jazzmusikken. Danmark har en rigtig dygtig jazz-altsaxofonist der hedder Jesper Thilo. Du kan se en video med Jesper Thilo øverst på siden.

Hvad er en saxofon

Saxofonen er et musikinstrument i træblæserfamilien, selvom den normalt er lavet af messing og faktisk er et ret nyt instrument i forhold til de andre traditionelle blæserinstrumenter. Saxofonen findes i forskellige størrelser, nemlig Sopranino-saxofonen, Sopran-saxofonen,  Alt-saxofonen, C-melody-saxofonen, Tenor-saxofonen, Baryton-saxofonen, Bas-saxofonen og Kontrabas-saxofonen. Aftal med din lærer hvilken type saxofon du bør starte på.

Saxofonen er et rørbladsinstrument. Her dannes lyden ved hjælp af et rørblad, som er en lille elastisk plade, ofte lavet af bambus, der sidder i instrumentets mundstykke. Når man puster luft gennem mundstykket, sættes rørbladet i svingninger, og disse svingninger (lyd) forplanter sig derefter til luftsøjlen i instrumentets indre. Rørbladsinstrumenter er forsynet med en række fingerhuller, som man kan åbne og lukke (med fingrene eller med klapper) og derved ændre tonehøjden. Tonehøjden og klangfarven kan desuden påvirkes af blæsestyrken og læbestillingen. Klarinetter og saxofoner har enkelt rørblad, mens oboer og fagotter har dobbelt rørblad (to rørblade bundet sammen). Sækkepiber har et forskelligt antal rørblade alt afhængig af typen. (Musikpedia.dk)

Vil du gå på Bamuk?

I undervisningen kan du møde

Fællesaktiviteter

For at styrke fællesskabet og den sociale trivsel på Bamuk inviteres eleverne til at deltage i fællesaktiviteter med fokus på samvær, sjove og lærerige aktiviteter, grin og hygge.

Orkester

At spille i et orkester og blive en del af et fællesskab er både rigtigt sjovt og meget lærerigt. Man lærer at lytte, finde hinanden, løfte i flok og skabe god musik sammen med andre. Man kommer også ud og spille koncerter og giver andre mennesker en oplevelse.

Soloundervisning

Når du undervises én til én får du mulighed for at få en personlig, nærværende og præcis rådgivning og får mulighed for at komme helt tæt din lærers kunnen og musikalitet.

Gruppeundervisning

Når du undervises i en gruppe, får du mulighed for at spejle dig i og lære af andre og spille sammen, også med din lærer.

Øve-lejr

Med jævne mellemrum tilbydes Bamuks elever at deltage på hyggelige og sjove øve-lejr med deres lærere og andre elever. At være afsted og spille sammen i et koncentreret tidsrum.

Koncerter

Som elev på Bamuk får du mulighed for at spille koncerter for andre; både i det helt små og også ved større koncertarrangementer. At spille for andre er en sjov, vigtig og meget lærerig aktivitet.

Sammenspil

At spille sammen er en central og naturlig del af, at gå til og spille musik og er derfor en integreret og gratis aktivitet i vores undervisningstilbud.

_MGL6605