Du kan få undervisning i trompet fra 1. klasse og opefter 

Du kan gå til trompetundervisning på Bamuk. I undervisningen starter vi med at få lyd på trompeten ved blæse luft med lukkede læber og skabe lyd gennem mundstykket. Hurtigt vil du lære at spille melodier, lære om noder og at improvisere (hvis du synes det er sjovt).

Læs mere

Undervisning i trompet

Når du modtager trompetundervisning på Bamuk kan du spille mange forskellige genrer. De mest kendte er nok klassisk musik, hvor trompeten er en del af symfoniorkesteret. Ligeså kendt er trompeten i jazzmusikken. De fleste har nok set eller hørt Louis Armstrong synge med sin hæse stemme og spille trompet, eller Dizzi Gillespie, med sin mærkelige, bøjede trompet og kæmpe store kinder. Men man kan spille trompet i alt slags musik, også pop og rockmusik. Du har derfor rig mulighed for at gå til sammenspil og orkester. Det er både sjovt og udfordrende at spille sammen med andre.

Hvad med instrumentet?

Til at starte med kan du leje en trompet af Musikskolen. Du kan læse mere om leje af instrument ved at klikke på ikonet øverst på siden. Bliver du glad for at spille på trompet, anbefaler vi at du køber dit eget blæseinstrument. Dette kan du gøre i samråd med din lærer.

Lidt om trompeten

Trompeten er det højst klingende messingblæseinstrument. Den mest almindelige type er Bb-trompeten, men der findes også trompeter i C, D, Eb, E, F, G og A. C-trompeten bliver oftest benyttet i orkestersammenhæng, hvor dens lidt mindre størrelse giver en lysere, mere levende lyd end Bb-trompeten.En musiker der spiller trompet kaldes en trompetist. Trompeten er et meget gammelt instrument. De ældste trompeter er 3.500 år gamle! Fx er der fundet bronze- og sølvtrompeterne i Tutankhamons grav i Egypten og flotte bronzelure her i Danmark, der stammer fra denne tid (Wikipedia)

Vil du gå på Bamuk?

I undervisningen kan du møde

Fællesaktiviteter

For at styrke fællesskabet og den sociale trivsel på Bamuk inviteres eleverne til at deltage i fællesaktiviteter med fokus på samvær, sjove og lærerige aktiviteter, grin og hygge.

Orkester

At spille i et orkester og blive en del af et fællesskab er både rigtigt sjovt og meget lærerigt. Man lærer at lytte, finde hinanden, løfte i flok og skabe god musik sammen med andre. Man kommer også ud og spille koncerter og giver andre mennesker en oplevelse.

Soloundervisning

Når du undervises én til én får du mulighed for at få en personlig, nærværende og præcis rådgivning og får mulighed for at komme helt tæt din lærers kunnen og musikalitet.

Gruppeundervisning

Når du undervises i en gruppe, får du mulighed for at spejle dig i og lære af andre og spille sammen, også med din lærer.

Øve-lejr

Med jævne mellemrum tilbydes Bamuks elever at deltage på hyggelige og sjove øve-lejr med deres lærere og andre elever. At være afsted og spille sammen i et koncentreret tidsrum.

Koncerter

Som elev på Bamuk får du mulighed for at spille koncerter for andre; både i det helt små og også ved større koncertarrangementer. At spille for andre er en sjov, vigtig og meget lærerig aktivitet.

Sammenspil

At spille sammen er en central og naturlig del af, at gå til og spille musik og er derfor en integreret og gratis aktivitet i vores undervisningstilbud.