Du kan få undervisning i tuba fra 3. klasse og opefter 

Du kan gå til tubaundervisning på Bamuk. I undervisningen lærer du at beherske instrumentet og spille forskellige stilarter, lære noder med videre. Når du har lært at håndtere instrumentet kan du begynde at spille sammen med andre i musikgrupper og orkestre, hvilket er både er sjovt og spændende med fællesskab og koncerter (og eventuelt rejser sammen).

Læs mere

Undervisning i tuba

Tubaen er et ret stort instrument. Derfor skal du også gå i tredje klasse før du kan få undervisning i tuba. Hvis du allerede fra du er lille ved du gerne vil spille tuba, kan du begynde at spille et andet blæseinstrument. Du kan fx spille blokfløjte. Det giver dig en rigtig god indføring i musikken, og du kan begynde at lære noder. Trompet er også oplagt. Her er der knapper, ligesom på tubaen og trompetens mundstykke minder meget om tubaens.

Tubaen er det største instrument af blæserinstrumenterne, og det som klinger dybest. Tubaen bliver derfor brugt som bas-instrument, hvilket betyder at den lægger bunden i et orkester, hvad enten det er et jazzorkester, et Brass Ensemble eller et større orkester.

Mange tubaister vælger at spille i flere sammenhænge, for at lære forskellige musikarter.

Lidt om tubaen

Tubaen er det instrument, der klinger dybest, og som bidrager med den bløde, varme lyd blandt messingblæserne. De almindeligste tubaer er stemt i F, Eb, C, eller B. F- og Eb-tubaer kaldes ofte bastuba, mens C- og B-tubaer kaldes kontrabastuba.

Vil du gå på Bamuk?

I undervisningen kan du møde

Fællesaktiviteter

For at styrke fællesskabet og den sociale trivsel på Bamuk inviteres eleverne til at deltage i fællesaktiviteter med fokus på samvær, sjove og lærerige aktiviteter, grin og hygge.

Orkester

At spille i et orkester og blive en del af et fællesskab er både rigtigt sjovt og meget lærerigt. Man lærer at lytte, finde hinanden, løfte i flok og skabe god musik sammen med andre. Man kommer også ud og spille koncerter og giver andre mennesker en oplevelse.

Soloundervisning

Når du undervises én til én får du mulighed for at få en personlig, nærværende og præcis rådgivning og får mulighed for at komme helt tæt din lærers kunnen og musikalitet.

Gruppeundervisning

Når du undervises i en gruppe, får du mulighed for at spejle dig i og lære af andre og spille sammen, også med din lærer.

Øve-lejr

Med jævne mellemrum tilbydes Bamuks elever at deltage på hyggelige og sjove øve-lejr med deres lærere og andre elever. At være afsted og spille sammen i et koncentreret tidsrum.

Koncerter

Som elev på Bamuk får du mulighed for at spille koncerter for andre; både i det helt små og også ved større koncertarrangementer. At spille for andre er en sjov, vigtig og meget lærerig aktivitet.

Sammenspil

At spille sammen er en central og naturlig del af, at gå til og spille musik og er derfor en integreret og gratis aktivitet i vores undervisningstilbud.

Lærere

Sort/hvid profilbillede af mand, Charlie Sørensen.

Charlie Sørensen


Underviser i: Tuba