Orkestre, bands og kor er for alle elever på Bamuk. For musik er noget vi spiller sammen med andre!

At deltage i orkestre og bands eller kor er derfor en helt naturlig og meget vigtig del af musikkens væsen og vi tilbyder en masse muligheder på Bamuk for vores elever.

“Musikkens kraft udspringer i mødet mellem mennesker”
(Ukendt)

Som elev på Bamuk deltager du gratis i vores orkestre, bands og kor, så det er bare at komme igang.

Bamuks orkestre

Bamuk Spire-orkester

Om Spire-orkestret

Så snart man er startet på et blæser-instrument, opfordrer vi på Bamuk til, at man også starter i vores Spire-orkester.

Her spiller man sammen med andre som også lige er startet og hygger sig sammen og lære med masse om at spille sammen, lytte til hinanden og samarbejde i musikken. Det er sjovt og lærerigt på én og samme gang.

Oprykning til Bamuk Aspirant-orkester

Når man har spillet hos Spire-orkesteret i noget og måske har brug for flere udfordringer kan man  rykke op i musikskolens Aspirantorkester. Oprykningen er individuel, men det tager typisk 1-2 år at blive klar. Hvis du allerede har spillet flere år på dit instrument, kan oprykningen ske hurtigere. Du kan læse om Aspirantorkesteret længere nede på siden.

Praktisk

Orkesteret øver hver mandag kl. 17:00-18:00

Dirigent: Lene Hesselbjerg

Bamuk Aspirant-orkester

Hvad er Bamuk Aspirant-orkester?

Som elev på et messing- eller træblæseinstrument i Ballerup Musikskole har du mulighed for at komme med i musikskolens Aspirantorkester. Det er din egen lærer, der vurderer, hvornår du er klar til at starte i orkestret.

Aspirantorkestret øver en time hver mandag og her lærer eleverne at spille sammen med andre elever på forskellige instrumenter. Vi lægger vægt på en blanding af gode musikfaglige kompetencer og et socialt engagement. Spilleglæde er desuden et vigtigt element.

Oprykning til Ballerup MusikSkoleOrkester

Dirigenten vurderer hvornår aspiranteleverne er klar til at rykke op i musikskolens harmoniorkester Ballerup MusikSkoleOrkester. Oprykningen er individuel, men det tager typisk 1-2 år at blive klar. Hvis du allerede har spillet flere år på dit instrument, kan oprykningen ske hurtigere.

Ønsker du at blive medlem af Aspirantorkestret?

Hvis du ønsker at starte i Aspirantorkestret, skal du tale med din lærer om dine muligheder.

Praktisk

Orkesteret øver hver mandag kl. 17:00-18:00

Dirigent: Lene Hesselbjerg

Ballerup MusikSkoleOrkester (BmSO)

Hvad er BmSO?

Ballerup MusikSkoleOrkester er et moderne harmoniorkester med et repertoire bestående af kendte klassiske værker, velklingende evergreens og tidernes største populære hits.

I Ballerup MusikSkoleOrkester lægger vi vægt på en blanding af gode musikfaglige kompetencer og et socialt engagement. Spilleglæde er desuden et vigtigt element. Orkestret spiller ofte koncerter i Ballerup og omegn, hvor medlemmernes musikalitet og gode humør smitter af på publikum.

Besætningen

Ballerup MusikSkoleOrkester består af fløjter, klarinetter, saxofoner, trompeter, valdhorn, tromboner, sousafon, bas og trommer.

Repertoiret

Orkestrets repertoire spænder vidt fra klassiske værker af Mozart, Lumbye og Gade over film- og musicalmusik som Pirates Of The Caribbean, Starwars, Løvernes Konge, Evita og The Phantom Of The Opera til jazzstandarder som In The Mood og What A Wonderful World og endelig de største hits fra ABBA, Stevie Wonder, Quincy Jones, Michael Jackson, Alphabeat og Lady Gaga.

Medlemmerne

Medlemmerne af Ballerup MusikSkoleOrkester er børn og unge i alderen 12-18 år. De har alle det til fælles, at de går til undervisning på deres instrument på Bamuk. I tilknytning til Ballerup MusikSkoleOrkester findes også et spire og aspirantorkester.

Ønsker du at blive medlem af Ballerup MusikSkoleOrkester?

Orkestret optager jævnligt nye medlemmer. Som regel starter man som nyt medlem i aspirantorkestret. Dirigenten vurderer hvornår aspiranterne er klar til at rykke op i orkestret. Oprykningen er individuel, men det tager typisk 1-2 år at blive klar. Hvis du allerede har spillet flere år på dit instrument, kan oprykningen ske hurtigere. 

Praktisk

BmSO øver hver mandag kl. 18:30–22:00
Dirigent: Rasmus Kærgaard
Assisterende dirigent: Charlie Sørensen

BASTRO - Ballerup Strygeorkester

Hvad er BASTRO?

Orkesteret er både for begyndere og øvede, idet der opdeles efter niveau henad vejen.

Alle strygerelever deltager automatisk i dette orkester.

  • Der spilles en blanding af klassisk og populærmusik, komponeret eller arrangeret til elevernes niveau.
  • Orkestrene giver flere koncerter hvert år – nogle i og andre udenfor Ballerup. Der kan også indgå ture i ind- og udland.

Praktisk

Leder: Catherine art

Goldfingers

Hvad er Goldfingers?

Goldfingers er et stort akustisk guitarorkester for øvede guitarister. Orkestret spiller både klassisk og rytmisk musik og leverer musikken med sans for detaljen, nærvær og sammenspil. Medlemmerne af Goldfingers har ofte været med i mange år og vi holder meget af samvær, fællesskab og god musik.

Praktik

Ledere:

Thomas Winthereik

QuickHands

Hvad er QuickHands?

Guitaraspirantorkester for elever i 6.- 9. klasse. Orkestret spiller både rytmisk og klassisk musik på akustiske guitarer med nylonstrenge. Vi spiller koncerter og tager på ture og hygger os sammen. Når man vokser ud af Quickhands så kan naturligt fortsætter i Goldfingers.

Praktik

Ledere:

Thomas Winthereik

Saxofonkvartet

Hvad er saxofonkvartetten?

Saxofonkvartetten er en gruppe bestående af sopran-, alt-, tenor og baryton saxofon.

Vi spiller et meget spændende repertoire i det interessante grænseområde mellem klassisk og rytmisk musik. Altså det ”ægte” repertorie for en moderne saxofonkvartet.

Praktik

Leder: Hans Axelsen. Tag kontakt til Hans og hør nærmere om Saxofon-kvartetten.

Rivertones

Hvad er Rivertones?

Rivertones er Bamuk´s vokalensemble, der synger acapella sange i 4-6 stemmige arrangementer. Ensemblet består af 12 sangere i alderen 18-25 år. Alle sangerne er rutineret og har erfaring med kor sang.

Praktik

Koret afholder optagelsesprøve en gang hver halve år. Den første torsdag i september og den første torsdag i januar. Vi mødes hver torsdag kl. 20.00 og synger sammen.

Ønsker du at være en del af Rivertones, så skal du tage kontakt til korleder Helene Dahl på tlf. 23 46 27 67

BalkKoret

Hvad er BalkKoret

Syng dig glad i BalkKoret.

Har du lyst til at synge sammen med en flok entusiastiske og sangglade kvinder, så er der åbent for tilmelding til koret. Repertoiret er rytmisk musik, som varierer fra pop, rock, jazz, soul, afrikansk til gospelinspirerede numre.

Koret ledes af Lene Strøyer og Jesper Aggeboe er pianist.

Praktik

Vi synger om mandagen fra kl. 19.10 til 20.40 på Musikskolen i lokale 1.2, Gl. Rådhusvej 13, 2750 Ballerup.

Du behøver ingen nodekendskab, men en lyst til at lære og en glæde ved at synge sammen med andre er et must. Mænd er også meget velkomne 😉

Vil du gå på Bamuk?

I undervisningen kan du møde

Fællesaktiviteter

For at styrke fællesskabet og den sociale trivsel på Bamuk inviteres eleverne til at deltage i fællesaktiviteter med fokus på samvær, sjove og lærerige aktiviteter, grin og hygge.

Gruppeundervisning

Når du undervises i en gruppe, får du mulighed for at spejle dig i og lære af andre og spille sammen, også med din lærer.

Koncerter

Som elev på Bamuk får du mulighed for at spille koncerter for andre; både i det helt små og også ved større koncertarrangementer. At spille for andre er en sjov, vigtig og meget lærerig aktivitet.

Lærere

_MGL6596