På Bamuk kan du få undervisning i basun. Basunen eller trombonen er et dybt klingende messingblæseinstrument, der både kan spille meget stille og utroligt kraftigt.

Undervisning i basun

I basunundervisning lærer du instrumentet at kende og spiller forskellige musiknumre sammen med din lærer. Det er også sammen med din basunlærer, at du finder ud af, hvilken type musik du har lyst til at spille. Måske har du aldrig stiftet bekendtskab med jazz eller klassisk musik? Det er rigtig spændende at spille forskellig musik sammen med din lærer.

Basunen egner sig rigtig godt til at indgå i et orkester og i andre musikgrupper. Selvom basunen er mest kendt indenfor klassisk musik og jazz, egner den sig udmærket til mange andre musikarter såsom rock, musicals og Big bands. Når du modtager undervisning i basun, bliver du hurtigt en del af spændende sammenspils- og orkestertilbud og gode koncertoplevelser.

På Bamuk har vi mange forskellige bands og orkestre, du kan deltage i, når du er blevet god nok. Du kan læse mere om de forskellige bands her. Det er din lærer, der afgør hvornår du er klar til at deltage i Bamuks orkestre.

Når du starter basunundervisning

Har du endnu ikke så lange arme, kan du til at starte undervisningen med at spille på en ventilbasun eller en baryton, som også har en meget smuk klang. Dette finder du ud af i samråd med din lærer.

Hvordan starter man på undervisning i basun?

Du kan godt starte med at spille basun som dit første instrument. Men mange starter på basun efter at have spillet andre instrumenter først. Det kan være andre blæseinstrumenter, fx blokfløjte. Og det kan også være du har spillet et andet messingblæserinstrument, fx trompet eller saxofon, og har stiftet bekendtskab med basunen her.

Lidt om basunen

Faktisk findes der flere forskellige typer basuner. De adskiller sig ved hvor dybt de spiller. De mest almindelige basuntyper er tenorbasunen og basbasunen.

Det praktiske

Hvor og hvornår undervisningen skal foregå aftales i samarbejde med din lærer. Går du i 0. – 4. klasse vil vi forsøge at lægge undervisningen på din skole, mens elever fra 5. klasse og op undervises på musikskolen.

Solo 20 min.: 464 kr./mdr.
Solo 25 min.: 564 kr./mdr.
Begynderhold: 212 kr./mdr.
Solo 25 min. voksen: 966 kr./forløb

Begynderhold:
Tid og sted:
Skovlunde Skole, Rosenlund
tirsdag kl. 13.35-14.25

Soloundervisning:
Tid og sted:
Undervisningstidspunkt aftales med din lærer.
For elever i 2.-4. klasse bestræber vi os på at lægge undervisningen på din skole.

Lærere

Initialer: AFM
Fag: Basun

Vil du gå til Basun på Bamuk?