Blokfløjte

Blokfløjten er meget normalt instrument at vælge for begyndere i den musikalske verden, fordi den er let at blæse på og er enkel i sin opbygning, og så danner blokfløjten også basis for en række andre instrumenter. Der findes blokfløjter i mange forskellige størrelser med forskellige toneomfang.

Undervisning i blokfløjte

Du starter normalt undervisningen med at spille på sopranblokfløjte. Efter et par år med undervisning i blokfløjte kan du begynde at spille på alt- og tenorblokfløjte og til sidst basblokfløjte. Allerede fra første lektion arbejder vi med blæseteknik, rytme og tonedannelse.

Du vil i din undervisning blive præsenteret for mange forskellige stilarter. Til at starte med spiller du enkle børnesange, og efterhånden udvides dit repertoire med musik fra såvel den rytmiske som den klassiske genre.

Introduktion til andre blæseinstrumenter

Blokfløjten kan være et rigtig godt begynderinstrument. I undervisningen i blokfløjte lærer du nemlig en masse om blæseteknik, nodelære, rytme og andre ting, som kan være nyttige, hvis du vil spille et andet blæseinstrument. Det kan fx være andre træblæsere som klarinet og obo, men også messingblæsere som trompet og saxofon.

Instrument til undervisning i blokfløjte

Du skal have et godt instrument og bør købe det i samråd med din lærer, men som udgangspunkt skal din blokfløjte have det, der hedder et barokgreb. Du kan også leje en blokfløjte hos Bamuk. Du kan finde linket til vores side om instrumentleje øverst på siden.

Det praktiske

Hvor og hvornår undervisningen skal foregå aftales i samarbejde med din lærer. Går du i 0. – 4. klasse vil vi forsøge at lægge undervisningen på din skole, mens elever fra 5. klasse og op undervises på musikskolen.

Solo 20 min.: 464 kr./mdr.
Solo 25 min.: 564 kr./mdr.
Begynderhold: 212 kr./mdr.
Solo 25 min. voksen: 966 kr./forløb

Begynderhold:
Tid og sted:
Måløvhøjskole, afd. Måløv: onsdag kl. 13.35-14.25

Soloundervisning:
Tid og sted:
Undervisningstidspunkt aftales med din lærer.
For elever i 2.-4. klasse bestræber vi os på at lægge undervisningen på din skole.

Vil du gå til Blokfløjte på Bamuk?