Du kan gå til elbas på Bamuk. Elbassen er en elektrisk bas, kendt som et instrument med flere ansigter, fordi elbassen er en stor del af både den rytmiske og den tonale/melodiøse side af musikkens univers.

Undervisning i elbas

Elbassen er en fast bestanddel af ethvert pop eller rockband. Elbassen er bindeleddet mellem rytmegruppen (trommer og andre slagtøjsinstrumenter) og guitarklaver, blæsere og alle de andre instrumenter, der er med i et band.

Hvad lærer man i undervisningen?

Udover de grundlæggende teknikker, findes der et hav af forskellige måder at forstå og spille elbas på, så i undervisningen vil du få indsigt i alle elbassens funktioner, lyde og muligheder.

Undervisningen giver dig en række vigtige redskaber, som vil være meget nyttige for at udvikle din musikalitet i en konstruktiv/ kreativ retning.

Elbassens mange ansigter

Der er et hav af forskellige måder, man kan spille på den elektriske bas, og det kan være meget mere end den såkaldte “fiskekutter-bas”, man kender fra meget musik fra 80’erne og 90’erne. Gennem historien har der været mange virtuose elbassister, fx Jaco Pastorious og Gary Granger. Der er et link til en lille bid fra en Grangerkoncert nederst på siden.

Den “gammeldags” elbas har fire strege. De er stemt ligesom de fire øverste strege på en guitar. Men i de seneste år er der kommet flere elbasser med fem strenge, og der findes sågar elbasser med seks strenge.

Solo 20 min.: 464 kr./mdr.
Solo 25 min.: 564 kr./mdr.
Solo 25 min. voksen: 966 kr./forløb

Tid og sted:
Undervisningstidspunkt aftales med din lærer.
For elever i 2.-4. klasse bestræber vi os på at lægge undervisningen på din skole.

Vil du gå til Elbas på Bamuk?