Kontrabas

Du kan gå til kontrabas på Bamuk, men du kan først starte i 3. klasse, for kontrabassen er et stort instrument. Kontrabassen er det største og dybest klingende instrument i strygerfamilien og har en meget smuk klang.

Undervisning i kontrabas på Bamuk

Når du går til kontrabas på Bamuk lærer at beherske kontrabassen. Du lærer også at læse noder og får en overordnet musikforståelse og forståelse for rytmik.

Samspil er en del af undervisning i kontrabas

Kontrabassen kan bruges i næsten al slags musik. Den er en del af ethvert større symfoniorkester. I den klassiske musik bruger man normalt en bue, som man stryger på strengene. På den måde er en kontrabas egentlig en meget stor violin. Den er også en del af strygerfamilien sammen med violin, bratsch og cello. Kontrabassen er også vigtig i jazzmusikken. Den er med i mindre jazzensembler og i større orkestre, fx big bands. Derfor bliver sammenspil i et af Bamuks mange orkestre tidligt en del af din undervisning. Det er et godt supplement til at lære at spille kontrabas.

Du skal have hjælp med bassen

En kontrabas er meget stor, så du skal sikre dig, at dine forældre kan hjælpe dig frem og tilbage med den, når du skal til spil eller ud at optræde med den.

Som nybegynder kan du de første år låne et af vore instrumenter. Øverst på siden kan du klikke på linket til vores side om instrumentleje. Med tiden – når du finder ud af om du bliver glad for at spille kontrabas – må du investere i dit helt eget instrument. Vi anbefaler at du køber dit instrument i samråd med din lærer.

Verdens bedste kontrabassist var dansker

I mange år var verdens bedste kontrabassist en dansker. Han hed Niels Henning Ørsted Pedersen – eller bare NHØP – og han spillede med de allerbedste jazzmusikere i verden. Han var så dygtig, at han satte helt nye standarder for, hvad der kan lade sig gøre på en kontrabas. Nederst på siden finder du et link til en koncertoptagelse med NHØP.

Solo 20 min.: 464 kr./mdr.
Solo 25 min.: 564 kr./mdr.
Solo 25 min. voksen: 966 kr./forløb

Du kan få undervisning i kontrabas fra 3. klasse og opefter.

Tid og sted:
Undervisningstidspunkt aftales med din lærer.
For elever i 2.-4. klasse bestræber vi os på at lægge undervisningen på din skole.

Vil du gå til Kontrabas på Bamuk?