Du kan få saxofonundervisning på Bamuk. Når du går til saxofon lærer du at beherske instrumentet. Du lærer noder og en grundlæggende rytmisk forståelse. Du har mulighed for at spille alene eller sammen med andre.

Hvad lærer du i saxofonundervisningen?

Når du får undervisning i saxofon lærer du at beherske instrumentet, spille forskellige musikstykker, lære noder og få en generel rytmisk forståelse.

Saxofonen bliver mest brugt i rytmisk musik, men har også sin egen specielle plads i klassiske sammenhænge. Du har derfor mulighed for at spille og eksperimentere med flere genrer i undervisningen. Improvisation er en naturlig del af, at spille saxofon og instrumentet indgår naturligt i mange forskellige sammenspilssituationer og orkesterformer. Du kan spille saxofon i et af Bamuks mange orkestre.

I jazzmusikken er tenorsaxofonen nok den mest kendte. Men også den lidt mindre altsaxofon er almindelig i jazzmusikken. Danmark har en rigtig dygtig jazz-altsaxofonist der hedder Jesper Thilo. Du kan se en video med Jesper Thilo øverst på siden.

Hvad er en saxofon

Saxofonen er et musikinstrument i træblæserfamilien, selvom den normalt er lavet af messing og faktisk er et ret nyt instrument i forhold til de andre traditionelle blæserinstrumenter. Saxofonen findes i forskellige størrelser, nemlig Sopranino-saxofonen, Sopran-saxofonen,  Alt-saxofonen, C-melody-saxofonen, Tenor-saxofonen, Baryton-saxofonen, Bas-saxofonen og Kontrabas-saxofonen. Aftal med din lærer hvilken type saxofon du bør starte på.

Saxofonen er et rørbladsinstrument. Her dannes lyden ved hjælp af et rørblad, som er en lille elastisk plade, ofte lavet af bambus, der sidder i instrumentets mundstykke. Når man puster luft gennem mundstykket, sættes rørbladet i svingninger, og disse svingninger (lyd) forplanter sig derefter til luftsøjlen i instrumentets indre. Rørbladsinstrumenter er forsynet med en række fingerhuller, som man kan åbne og lukke (med fingrene eller med klapper) og derved ændre tonehøjden. Tonehøjden og klangfarven kan desuden påvirkes af blæsestyrken og læbestillingen. Klarinetter og saxofoner har enkelt rørblad, mens oboer og fagotter har dobbelt rørblad (to rørblade bundet sammen). Sækkepiber har et forskelligt antal rørblade alt afhængig af typen. (Musikpedia.dk)

Solo 20 min.: 464 kr./mdr.
Solo 25 min.: 564 kr./mdr.
Solo 25 min. voksen: 966 kr./forløb

Du kan få undervisning i saxofon fra 3. klasse og opefter.

Tid og sted:
Undervisningstidspunkt aftales med din lærer.
For elever i 2.-4. klasse bestræber vi os på at lægge undervisningen på din skole.

Vil du gå til Saxofon på Bamuk?