Du kan gå til trompetundervisning på Bamuk. I undervisningen starter vi med at få lyd på trompeten ved blæse luft med lukkede læber og skabe lyd gennem mundstykket. Hurtigt vil du lære at spille melodier, lære om noder og at improvisere (hvis du synes det er sjovt).

Undervisning i trompet

Når du modtager trompetundervisning på Bamuk kan du spille mange forskellige genrer. De mest kendte er nok klassisk musik, hvor trompeten er en del af symfoniorkesteret. Ligeså kendt er trompeten i jazzmusikken. De fleste har nok set eller hørt Louis Armstrong synge med sin hæse stemme og spille trompet, eller Dizzi Gillespie, med sin mærkelige, bøjede trompet og kæmpe store kinder. Men man kan spille trompet i alt slags musik, også pop og rockmusik. Du har derfor rig mulighed for at gå til sammenspil og orkester. Det er både sjovt og udfordrende at spille sammen med andre.

Hvad med instrumentet?

Til at starte med kan du leje en trompet af Musikskolen. Du kan læse mere om leje af instrument her. Bliver du glad for at spille på trompet, anbefaler vi at du køber dit eget blæseinstrument. Dette kan du gøre i samråd med din lærer.

Lidt om trompeten

Trompeten er det højst klingende messingblæseinstrument. Den mest almindelige type er Bb-trompeten, men der findes også trompeter i C, D, Eb, E, F, G og A. C-trompeten bliver oftest benyttet i orkestersammenhæng, hvor dens lidt mindre størrelse giver en lysere, mere levende lyd end Bb-trompeten.En musiker der spiller trompet kaldes en trompetist. Trompeten er et meget gammelt instrument. De ældste trompeter er 3.500 år gamle! Fx er der fundet bronze- og sølvtrompeterne i Tutankhamons grav i Egypten og flotte bronzelure her i Danmark, der stammer fra denne tid (Wikipedia)

Solo 20 min.: 464 kr./mdr.
Solo 25 min.: 564 kr./mdr.
Begynderhold: 212 kr./mdr.
Solo 25 min. voksen: 966 kr./forløb

Du kan få undervisning i trompet fra 1. klasse og opefter

Begynderhold
Tid og sted:
Skovlunde Skole, Rosenlund: tirsdag kl. 13.35-14.25
Skovvejens Skole, Øst: onsdag kl. 13.35-14.25

Soloundervisning
Tid og sted:
Undervisningstidspunkt aftales med din lærer.
For elever i 2.-4. klasse bestræber vi os på at lægge undervisningen på din skole.

Vil du gå til Trompet på Bamuk?