Undervisning i arrangement tilbydes fra 7. klasse og opefter

Kunne du tænke dig at lære at arrangere musik for dig og dine kammerater? Spiller du i en duo, trio, kvartet eller et større ensemble eller orkester?

Nu har du chancen for at lære selv at lave noderne. Du lærer at arrangere musik for forskellige sammensætninger af instrumenter fra en duo og op til et fuldt bigband, brassband, harmoniorkester eller symfoniorkester. Formålet med undervisning i arrangement er at give dig en række værktøjer til at omdanne en melodi til at fungere for lige netop den besætning, der er tilgængelig i en given situation.

Læs mere

Undervisning i arrangement

For at begynde på at arrangere musik skal du have et basiskendskab til noder og musikteori. Har du ikke allerede gået til faget Musikteori og hørelære, kan dette anbefales sideløbende med faget Arrangement. Det er desuden en fordel at have indblik i harmonik og akkorder. Det er derimod ikke nødvendigt at kende eller kunne spille på alle de instrumenter man gerne vil arrangere for, men kendskab til klaveret er en fordel, da dette bruges som arbejdsredskab.

Hvad arbejder vi med?

I løbet af undervisningen arbejder vi med:

  • grundlæggende arrangementsteknikker/satsteknikker
  • stemmeføring (hvordan man bedst skriver en frase)
  • forskellige instrumenters muligheder og ambitus (toneomfang)
  • analyse af simple partiturer

Det er både muligt at arbejde inden for rytmisk og klassisk musik. I løbet af undervisningen arbejder vi med små stykker musik til dels efter dine ønsker og lærerens anvisninger.

Praktiske forhold

Faget tilbydes som soloundervisning (se under priser og betaling), men også som hold på 6 pers i 80 min. pr uge – pris: 285 kr. pr. rate. Ved færre deltagere på et hold, tilrettes undervisningstiden tilsvarende.

Vil du gå på Bamuk?

I undervisningen kan du møde

Fællesaktiviteter

For at styrke fællesskabet og den sociale trivsel på Bamuk inviteres eleverne til at deltage i fællesaktiviteter med fokus på samvær, sjove og lærerige aktiviteter, grin og hygge.

Gruppeundervisning

Når du undervises i en gruppe, får du mulighed for at spejle dig i og lære af andre og spille sammen, også med din lærer.

Koncerter

Som elev på Bamuk får du mulighed for at spille koncerter for andre; både i det helt små og også ved større koncertarrangementer. At spille for andre er en sjov, vigtig og meget lærerig aktivitet.

Lærere