Undervisning i direktion tilbydes fra 16 år og opefter

På Bamuk kan du få undervisning i, hvad det er, der foregår på dirigentpodiet. Formålet med undervisningen er at give dig en række værktøjer, der kan gøre dig i stand til at stå foran andre musikere og lede dem igennem musikken.

Læs mere

Undervisning i direktion

Du kan ikke tilmelde dig dette fag via hjemmesiden. Men hvis du og din lærer synes det kunne være interessant for dig, så bed din lærer indstille dig.

I løbet af undervisningen arbejdes der med slagskemaer, indsatser, dynamik, partiturlæsning, -forståelse og -analyse, musikteori, kropsholdning samt formidling og kontakt til musikerne. I lighed med alle andre instrumenter er øvning den eneste vej frem. Som dirigent kan man både øve sig derhjemme foran spejlet, på turen i bussen eller toget og sidst men ikke mindst foran et ensemble. Udover undervisningen med musikskolens direktionslærer vil man i løbet af sæsonen komme rundt til nogle af musikskolens forskellige ensembler og få praktisk erfaring.

Praktik

For at have mulighed for at arbejde med direktion skal man have et godt niveau på sit eget instrument. Man skal desuden have en musikteoretisk viden og/eller have gået til faget Musikteori og hørelære.

Man kan som en grundregel starte på direktionsundervisningen fra man er 16 år. Det er en forudsætning, at instrumentallæreren godkender, at eleven er parat til at modtage undervisning i direktion.

Vil du gå på Bamuk?

I undervisningen kan du møde

Fællesaktiviteter

For at styrke fællesskabet og den sociale trivsel på Bamuk inviteres eleverne til at deltage i fællesaktiviteter med fokus på samvær, sjove og lærerige aktiviteter, grin og hygge.

Gruppeundervisning

Når du undervises i en gruppe, får du mulighed for at spejle dig i og lære af andre og spille sammen, også med din lærer.

Koncerter

Som elev på Bamuk får du mulighed for at spille koncerter for andre; både i det helt små og også ved større koncertarrangementer. At spille for andre er en sjov, vigtig og meget lærerig aktivitet.

Lærere