Der undervises i musikteori og hørelære fra 7. klasse og opefter

Du lærer at forstå, lytte til og reagere på musikkens opbygning og de del-elementer som musikken er opbygget af. Der undervises i intervaller, tonalitet/harmonisering, rytmelære, analyse, becifring, improvisation og nodelære.

Læs mere

Hvad er musikteori og hørelære?

Musikteori er læren om musik og om hvordan man sætter musikkens byggestene: toner, harmonier, rytmer m.m. sammen, så det bliver til musik. Musikteori er vigtig for alle, der ønsker at blive endnu bedre til at spille deres instrument, men også hvis man ønsker at vide mere om sangskrivning og komposition.

Hørelære er et fag, hvor vi ved brug af hørelsen øver os i at identificere toner, melodier, rytmer m.m.

Hvis du spiller på et instrument eller modtager sangundervisning, får du et langt større udbytte af undervisningen ved et nærmere kendskab til musikkens opbygning og grundbegreber. Faget kan bruges til at få mere ud af alle genrer; klassisk, jazz, pop, rock, mv.

Du vælger selv

Du vil selv i stor udstrækning kunne påvirke undervisningen. Det er fordi du i meget af undervisningen selv kan vælge musikgenrer. Så hvis du interesserer dig for klassisk musik, er det relevant at kigge på teorien bag klassiste værker. Men du kan også blive klogere af at analysere andre genrer. Fx er meget musik inspireret af andre genrer. Der er meget klassisk musikteori gemt i moderne popmusik, og rockmusikken og jazzmusikken bygger fx begge på blues.

Vil du gå på Bamuk?

I undervisningen kan du møde

_MGL6996