Arrangement

Undervisning i arrangement tilbydes fra 7. klasse og opefter Kunne du tænke dig at lære at arrangere musik for dig og dine kammerater? Spiller du i en duo, trio, kvartet eller et større ensemble eller orkester? Nu har du chancen for at lære selv at lave noderne. Du lærer at arrangere musik for forskellige sammensætninger af instrumenter fra en duo og op til et fuldt bigband, brassband, harmoniorkester eller symfoniorkester. Formålet med undervisning i arrangement er at give dig en række værktøjer til at omdanne en melodi til at fungere for lige netop den besætning, der er tilgængelig i en given situation.

Undervisning i arrangement

For at begynde på at arrangere musik skal du have et basiskendskab til noder og musikteori. Har du ikke allerede gået til faget Musikteori og hørelære, kan dette anbefales sideløbende med faget Arrangement. Det er desuden en fordel at have indblik i harmonik og akkorder. Det er derimod ikke nødvendigt at kende eller kunne spille på alle de instrumenter man gerne vil arrangere for, men kendskab til klaveret er en fordel, da dette bruges som arbejdsredskab.

Hvad arbejder vi med?

I løbet af undervisningen arbejder vi med:

  • grundlæggende arrangementsteknikker/satsteknikker
  • stemmeføring (hvordan man bedst skriver en frase)
  • forskellige instrumenters muligheder og ambitus (toneomfang)
  • analyse af simple partiturer

Det er både muligt at arbejde inden for rytmisk og klassisk musik. I løbet af undervisningen arbejder vi med små stykker musik til dels efter dine ønsker og lærerens anvisninger.

Solo 20 min.: 464 kr./mdr.
Solo 25 min. voksen: 966 kr./forløb

Lærere

Vil du gå til Arrangement på Bamuk?