Musikteori og hørelære

Musikteori og hørelære
Der undervises i musikteori og hørelære fra 7. klasse og opefter Du lærer at forstå, lytte til og reagere på musikkens opbygning og de del-elementer som musikken er opbygget af. Der undervises i intervaller, tonalitet/harmonisering, rytmelære, analyse, becifring, improvisation og nodelære.

Hvad er musikteori og hørelære?

Musikteori er læren om musik og om hvordan man sætter musikkens byggestene: toner, harmonier, rytmer m.m. sammen, så det bliver til musik. Musikteori er vigtig for alle, der ønsker at blive endnu bedre til at spille deres instrument, men også hvis man ønsker at vide mere om sangskrivning og komposition.

Hørelære er et fag, hvor vi ved brug af hørelsen øver os i at identificere toner, melodier, rytmer m.m.

Hvis du spiller på et instrument eller modtager sangundervisning, får du et langt større udbytte af undervisningen ved et nærmere kendskab til musikkens opbygning og grundbegreber. Faget kan bruges til at få mere ud af alle genrer; klassisk, jazz, pop, rock, mv.

Du vælger selv

Du vil selv i stor udstrækning kunne påvirke undervisningen. Det er fordi du i meget af undervisningen selv kan vælge musikgenrer. Så hvis du interesserer dig for klassisk musik, er det relevant at kigge på teorien bag klassiske værker. Men du kan også blive klogere af at analysere andre genrer. Fx er meget musik inspireret af andre genrer. Der er meget klassisk musikteori gemt i moderne popmusik, og rockmusikken og jazzmusikken bygger fx begge på blues.

Solo 20 min.: 464 kr./mdr.
Solo 25 min. voksen: 966 kr./forløb

Musikteori og hørelærer er gratis, hvis du er talentelev.

Vil du gå til Musikteori og hørelære på Bamuk?