1.4 mill. kr til Musik- og kulturskolen

Nu får flere børn og unge i Ballerup Kommune muligheden for at opdage musikkens og kulturens verden. Ballerup Musik- og Kulturskole har nemlig modaget 1.4 mill. kr. fra Kulturministeriets pulje ”Grib engagementet”.

I løbet af foråret har musik- og kulturskoler landet over haft muligheden for at søge støtte fra Kulturministeriets pulje ”Grib engagementet”. Den mulighed greb musik- og kulturskoleleder Jesper Sveidahl, der nu kan glæde sig over at have modtaget 1.4 mill. kr. i støtte til at udvikle nye undervisningstilbud til kommunens børn og unge.

– Vi er virkelig glade for at have fået støtte til vores arbejde med at række ud og blive endnu mere relevante for flere børn og unge – særligt de børn og unge som sjældent bliver en del af vores musiske og kulturelle fællesskaber. Musik og kultur har et kæmpe potentiale ift. at skabe personlige kompetencer, trivsel og glæde for flere børn og unge, udtaler Musik- og Kulturskoleleder, Jesper Sveidahl.

 

Musik og kultur er for alle

De nye midler skal bruges til at igangsætte nye undervisningsforsøg og projekter i samarbejde med bl.a. folkeskoler, fritids- og ungdomsklubber og boligsociale tilbud.

Helt konkret er der tale om tre projekter, MusikSatellitten, BandStarter og FremtidsFabrik, der har til formål at nå ud til flere børn og unge i alderen 0-24 år og engagere dem, der sjældent deltager i musik- og kulturtilbud på musik- og kulturskolen.

– Der er indtil videre indgået partnerskabsaftaler med Hedegårdsskolen, Måløvhøjskole, Klub Nord og Hedegaven i Hede-/ Magleparken. I løbet af efteråret 2021 vil vi gennemføre tre projekter, der bliver fulgt tæt af en forskningsenhed fra Rytmisk Musikkonservatorium, som vi også samarbejder med ift. kompetenceudvikling. På den måde håber vi, at projekterne bliver kvalitetsfyldte, stærkt forankret lokalt i Ballerup Kommune og kommer tæt på vores børn og unge, siger Jesper Sveidahl.

Når de tre projekter skydes i gang til efteråret, indgår Bamuk samtidig i en landsdækkende arbejdsgruppe, der skal rådgive Kulturministeriet og Kulturministeren om nye og relevante modeller for inkluderende aktiviteter i musik- og kulturskolerne rundt omkring i landet.

– Hvis corona har lært os noget, så er det musikkens og kulturens fundamentale betydning for et beriget og indholdsrigt liv i fælleskab med andre. Målet er derfor, at projekternes effekt bliver veldokumenteret og dermed mere langtidsholdbare ift. at kunne tiltrække flere forskellige børn og unge ind i musik- og kulturens verden. Både lokalt i Ballerup, men også på et nationalt plan, slutter Jesper Sveidahl.

Flere nyheder

2. juni 2024

Bamuk skabte fest, farver og fællesskab i hele Ballerup

Der er intet som musik, der kan samle og skabe glæde. Det viste Ballerup Musik- og Kulturskole (Bamuk), da de lørdag den 1. juni ...
2. februar 2024

Unge Synger Klassisk

Konkurrence for unge sangere fra hele Danmark. Unge synger Klassisk er åben for alle sangere mellem 14 og 24 år. Alle deltagere skal synge ...
1. februar 2024

3. feb.: Dans på Toppen

Oplev Bamuks dygtige danseelever, når de indtager BaltoppenLIVE og leverer et brag af et show lørdag den 3. feb. kl. 15.00. ...