Bamuk skabte fest, farver og fællesskab i hele Ballerup

Der er intet som musik, der kan samle og skabe glæde. Det viste Ballerup Musik- og Kulturskole (Bamuk), da de lørdag den 1. juni 2024 for 3. år i træk inviterede hele byen til Bamuk Sommerfestival for både store og små.

1, 2, og 1, 2, 3! Vi er på vej…” Kl. 10 blev den store festivalparade sat i gang, hvor Bamuk-elever i alderen 3-18 år, Bamuk-lærere, forældre og søskende sang og spillede deres vej rundt i Damgårdsparken hele vejen op til hovedscenen, hvor byrådspolitiker og bestyrelsesmedlem i Bamuk, Sandra Marsenic, stod klar til at byde velkommen.
– Kære alle. Rigtig hjerteligt velkommen til Damgårdsparken og Bamuk Sommerfestival 2024. Noget af dét, jeg synes er allervigtigst, at vi lykkes med i Ballerup, er, at alle – børn, unge og voksne – får masser af oplevelser med musik, sang og dans og med at sætte fantasien og kroppen i bevægelse, lød ordene fra Sandra Marsenic.

Og lige præcis dét, var der rig mulighed for denne lørdag. Under solens varme stråler bød familiefestivalen på en masse kulturaktiviteter for børn og voksne. Der blev danset fællesdans, folkedans og gyserdans, der blev sunget den nye Bamuk-sang: Fællesskab og Kriblekrable disco. I cirkusteltet jammede både de små og store sammen på alverdens instrumenter og sidst – men bestemt ikke mindst – gav Ballerup MusikskoleOrkester (BmSO) en vidunderlig koncert sammen med en række talentfulde sangere.

Ballerup MusikskoleOrkester (BmSO) leverede en vidunderlig koncert med bl.a. hits fra Disney og The Greatest Showman. Foto: Bo Helsted

Koncertsal og kunstudstilling på Rådhuset

Mens der var fuld fart i Damgårdsparken, blev Atriet på Ballerup Rådhus omdannet til koncertsal og kunstudstilling. Her kunne man nemlig gå på opdagelse i Billedskolens talrige farverige og fantasifulde kreationer, og samtidig nyde tonerne fra de mange akustiske koncerter, der blev spillet af både nye og rutinerede Bamuk-elever i alle aldre.
Det er helt utroligt at opleve Rådhusets lokaler komme til liv på den her måde, og jeg bliver helt rørt over at mærke den stemning, eleverne formår at skabe med deres musik. Der er så stor indlevelse, og man kan virkelig mærke, hvor meget de har forberedt sig. Jeg er dybt imponeret, fortæller Sandra Marsenic.

Mæssingblæsere fra Bamuk spiller koncert på Ballerup Rådhus
Atriet på Rådhuset dannede rammen om Billedskolens fantasifulde kunstværker og Bamuks populære Cafékoncert, hvor elever i alle aldre optrådte med akustiske koncerter.
Foto: Bo Helsted

Autografer og musikfællesskab til alle

Ud på aftenen rykkede festlighederne over på Kirketorvet, hvor en række Bamuk og Mere Monitor bands og solister optrådte for et veloplagt og feststemt Balleruppublikum, der både kaldte på ekstra numre og fik autografer.
– Det var helt tydeligt en kæmpe oplevelse for vores elever at optræde på Kirketorvet en tætpakket og stemningsfyldt lørdag aften og mærke den positive energi og modtagelse, der strømmede dem i møde. Det er vigtigt for både elever og lærere, der lægger et stort stykke arbejde i musikken, at de oplever, at de kan bidrage positivt til bylivet i midtbyen. Hvilken skøn aften! fortæller Jesper Sveidahl, Musik- og Kulturskoleleder på Bamuk.

Og da de sidste toner klinger af efter en lang dag, og det er tid til at gøre status, er Jesper Sveidahl da heller ikke i tvivl om dommen.
– Det har været en kæmpe succes. Der har været så mange glade børn, unge og voksne hele dagen igennem, og det bekræfter mig bare endnu en gang i, at musikken kan noget helt særligt i forhold til at samle os – både som borgere, optrædende, familie og venner. Den oplevelse eleverne får af at være en del af et stort musikalsk fællesskab og sammen skabe oplevelser der bevæger og beriger andre, det er oplevelser for livet, som ingen kan tage fra dem, slutter Jesper Sveidahl.

Tre piger står på en scene og synge med bandmedlemmer i baggrunden
Bandet Doodles åbnede festen på Kirketovet.

Flere nyheder

2. februar 2024

Unge Synger Klassisk

Konkurrence for unge sangere fra hele Danmark. Unge synger Klassisk er åben for alle sangere mellem 14 og 24 år. Alle deltagere skal synge ...
1. februar 2024

3. feb.: Dans på Toppen

Oplev Bamuks dygtige danseelever, når de indtager BaltoppenLIVE og leverer et brag af et show lørdag den 3. feb. kl. 15.00. ...
11. december 2023

Et traditionsrigt juleshow med en dybere mening

Magiske klokker, drillende nisser og fortryllende musik. På Ballerup Musik- og Kulturskole starter julestemningen allerede i august, når forberedelserne til årets traditionsrige juleshow går ...