Et traditionsrigt juleshow med en dybere mening

Magiske klokker, drillende nisser og fortryllende musik. På Ballerup Musik- og Kulturskole starter julestemningen allerede i august, når forberedelserne til årets traditionsrige juleshow går i gang. Et show, der byder på sammenhold, selvtillid og masser af sjov.

Man kan ikke sige december uden også at sige juleshow. I hvert fald ikke, hvis man går på Ballerup Musik- og Kulturskole (Bamuk), hvor juleshowet er årets helt store begivenhed.
– Vi lærere begynder så småt at planlægge showet i juni, og lige så snart sæsonen starter op i august, begynder vi at øve med de forskellige elever, fortæller Stine Kjølby Henriksen, der er danse- og dramalærer på Bamuk, og som bl.a. står for manuskriptforfatning til juleshowet.

Hvad der startede som et lille show med en håndfuld instrumental-elever, har i dag udviklet sig til et storslået show med scenografi, kostumer, en masse lyd- og lysteknik og ca. 100 musikskoleelever i alderen 8-33 år, der gennem dans, sang, musik og skuespil skaber en fantastisk julestemning. Kernen og formålet med showet er dog det samme: at skabe sammenhold og give eleverne en uforglemmelig oplevelse.
– Juleshowet giver eleverne en fantastisk mulighed for at mødes på kryds og tværs af både alder og fag, og det er for mig at se en af de vigtigste styrker ved showet, siger Adam Lilienfeldt, tovholder på juleshowet og guitarlærer på Bamuk.

En del af noget større

Juleshowet er årets store højdepunkt på musik- og kulturskolen, og forberedelserne starter allerede i august, når eleverne møder ind til en ny sæson. Spørger man Adam Lilienfeldt er der ingen tvivl om, at udsigten til at stå på scenen til årets juleshow gør en stor forskel i eleverne forståelse af den daglige undervisning.
– Eleverne ser lige pludselig en større mening med deres undervisning og det at øve sig derhjemme. De går ikke bare til 20-25 min. guitarundervisning og spiller lidt derhjemme. De bliver en del af noget større, og deres indsats har en værdi i den store verden, fortæller Adam Lilienfeldt.

Det er en læringsproces for børnene i forhold til, hvordan er det at være en del af et professionelt og stort set up, hvor man som deltager er afhængig af hinanden. Det skaber en stolthed og selvtillid at være en del af, som også Stine Kjølby Henriksen mærker.
– Eleverne oplever, at de er en del af et samarbejde og sammenhold, hvor toget ikke kører medmindre alle er med. Det er en fornøjelse at se, hvordan de elever, der har været med flere år, hjælper de elever, der er med for første gang. Det kan være med alt fra montering af microports, stemning af instrumenter eller påmindelse om, hvor rekvisitter skal lægges, siger Stine Kjølby Henriksen.

Årets juleshow: Den Magiske Klokke

Både Stine Kjølby Henriksen og Adam Lilienfeldt glæder sig til at se eleverne optræde, når årets juleshow løber af stablen den 3. december i Baltoppen Live. For der er ingen tvivl om, at elevernes stolthed og begejstring, når det hele forløber som planlagt, smitter af på de to musik- og kulturskolelærere.
– Der er ingen tvivl om, at det bedste er at se, hvordan det hele går op i en højere enhed, når alt forløber som det skal, og når eleverne kommer pavestolte ud til deres forældre efterfølgende. Det er alt det hårde arbejde værd, siger Adam Lilienfeldt.

Hvad årets juleshow kommer til at handle om, er Stine Kjølby Henriksen ikke meget for at afsløre. Hun lover dog, at julestemningen kommer til at være i højsædet, og at det bliver en forestilling for hele familien.

– Det bliver noget med en magisk klokke, talende stjerner, en masse nisser, og en engel med et vigtigt budskab. Meget mere vil jeg ikke afsløre. Men jeg kan garantere, at man kan ikke andet end at gå derfra i godt humør, slutter Stine Kjølby Henriksen.

Året juleshow, Den Magiske Klokke, opføres i Baltoppen Live søndag den 3. december kl. 13.00 og kl. 15.00. Det er gratis at deltage, og billetter kan bestilles via Baltoppenlive.dk.

Flere nyheder

2. juni 2024

Bamuk skabte fest, farver og fællesskab i hele Ballerup

Der er intet som musik, der kan samle og skabe glæde. Det viste Ballerup Musik- og Kulturskole (Bamuk), da de lørdag den 1. juni ...
2. februar 2024

Unge Synger Klassisk

Konkurrence for unge sangere fra hele Danmark. Unge synger Klassisk er åben for alle sangere mellem 14 og 24 år. Alle deltagere skal synge ...
1. februar 2024

3. feb.: Dans på Toppen

Oplev Bamuks dygtige danseelever, når de indtager BaltoppenLIVE og leverer et brag af et show lørdag den 3. feb. kl. 15.00. ...