Ih, hvor er de altså dygtige!

De seneste uger har fællesstuen på Plejecentret Lundehaven været fyldt med musik, sang og godt humør. Elever og lærere fra Ballerup Musik- og Kulturskole har nemlig afholdt små koncerter til stor begejstring for Lundehavens beboere

Det bliver ikke til mange festivaller og store koncerter i år. Men på Plejecentret Lundehaven har de alligevel haft mulighed for at mærke glæden ved musikken og live koncerter. I løbet af de seneste uger har flere lærere og elever fra Ballerup Musik- og Kulturskole (Bamuk) nemlig besøgt Lundehaven og optrådt med små koncerter.
– Det har været en fornøjelse at få besøg fra Ballerup Musik- og Kulturskole. Beboerne er så glade for, at der bliver gjort noget for dem, og de glæder sig sådan over børnene. De klapper, lyser op og som en af vores demente beboere sagde: Ih, de gør sig så umage! Det betyder virkelig meget for dem, fortæller Christel Gudik Rousing, socialpædagog på Plejecentret Lundehaven.

En fantastisk mulighed
Efter et år med online musikundervisning har både elever og lærere glædet sig til at komme ud og optræde. Der gik derfor ikke længe, før de første aftaler var på plads. Og selvom der var nervøsitet at spore, har alle det været en fantastisk oplevelse for alle.
– Der er ingen tvivl om, at vi alle sammen har savnet at komme ud og optræde igen. Og det bliver kun bedre, når vi samtidig kan se, hvor stor glæde det giver beboerne, siger Henriette Nederby Kristensen, der underviser i sang på Bamuk.

For Christel Gudik Rousing er der ingen tvivl om, at musikken har stor betydning for beboerne. Alle har en eller anden form for musikerfaring med sig og får derfor en oplevelse ud af det. Og netop derfor har deltagelsen været stor ved alle koncerterne.
– Jeg er faktisk overrasket over, hvor mange der har deltaget. Selv ved de sene koncerter, der lå midt i aftensmaden. Det viser, at det har være noget hyggelig og sjovt, som de har glædet sig til. Der er blevet sunget og spillet mange sange, som beboerne kender og kan synge med på, siger Christel Gudik Rousing og fortsætter:
– Vi har virkelig kunnet se, hvordan beboerne har taget musikken til sig og fået en oplevelse for hele følelsesregistret. Jeg plejer at kalde det musik terapi. Alle kan få noget ud af det.

Tilbage på Bamuk glæder det musik- og kulturskoleleder, Jesper Sveidahl Hansen, at koncerterne har bragt så meget glæde hos beboerne på Lundehaven.
– Jeg synes, det er fantastisk, at vi kan lave de her små koncerter, som bringer så meget glæde. Det viser endnu engang, hvor stor betydning særligt musik, men også kunst og kultur i det hele taget, har for vores mentale velvære. Det er bestemt ikke sidste gang, vi besøger kommunens plejecentre, siger Jesper Sveidahl Hansen.

Flere nyheder

2. februar 2024

Unge Synger Klassisk

Konkurrence for unge sangere fra hele Danmark. Unge synger Klassisk er åben for alle sangere mellem 14 og 24 år. Alle deltagere skal synge ...
1. februar 2024

3. feb.: Dans på Toppen

Oplev Bamuks dygtige danseelever, når de indtager BaltoppenLIVE og leverer et brag af et show lørdag den 3. feb. kl. 15.00. ...
11. december 2023

Traditionsrigt juleshow får nyt format

Når Ballerup Musik- og Kulturskole for 7. år i træk inviterer til det store juleshow, bliver det ikke med en fyldt koncertsal i Baltoppen ...