Traditionsrigt juleshow får nyt format

Når Ballerup Musik- og Kulturskole for 7. år i træk inviterer til det store juleshow, bliver det ikke med en fyldt koncertsal i Baltoppen Live. Til gengæld kan publikum nu lade sig fortrylle hjemme i stuerne

Det er aldrig problemfrit at stable et show som Ballerup Musik- og Kulturskole – i daglig tale Bamuk – traditionsrige juleshow på benene. I år er det alligevel blevet en del mere udfordrende takket være vores nye bekendtskab: corona.
– Arbejdet med årets juleshow har været noget anderledes. Vi har haft både plan A, A1, B, C og D, og vi har løbende måtte tilpasse os de skiftende retningslinjer, fortæller Adam Lilienfeldt, guitarlærer på Bamuk, der i år er projektleder på opsætningen.

Fra teater til videoproduktion

Årets show, Prinsessen på Færden, handler om om at bevare håbet og genfinde troen på kærligheden i en tid, hvor alt synes trist og tungt. Alle involverede håbede da også til det sidste, at en live optræden ville blive mulig. Men blot to uger før den planlagte premiere, kom der igen nye retningslinjer, der gør, at det ikke er muligt med en live optræden.
– Lige da meldingen kom, var det lidt en mavepuster. Nu har vi knoklet sådan for at blive klar, og så kan det alligevel ikke lade sig gøre. Heldigvis havde vi en plan B klar, så nu har vi kastet os ud i en stor videoproduktion i stedet, siger Adam Lilienfeldt, der glæder sig over de mange nye muligheder, det bringer med sig.

Det nye format betyder, at juleshowet kan optages i ”bidder”, og at orkester, skuespillere, sangere og dansere dermed ikke behøver være samlet på én gang, hvilket gør det til en helt ny oplevelse.

Vi fasteholder glæden

På trods af de mange hovedbrud situationen har skabt, glæder det musik- og kulturskoleleder Jesper Sveidahl, at det kan lade sig gøre at holde fast i årets juleshow. For ham er det vigtigste nemlig ikke formatet på showet, men at showet bliver gennemført.
– I en tid som den her, hvor intet er som det plejer, er det ekstra vigtigt at fastholde de ting, der bringer glæde, gode oplevelser, og som skaber et frirum i hverdagen. For vores elever er det deres musikundervisning og deltagelse i koncerter, juleshowet og andre arrangementer, siger Jesper Sveidahl og fortsætter:
– Det er en uvant situation for os alle sammen, og vores undervisere gør et fantastisk stykke arbejde for at tilpasse undervisningen, så vi overholder alle retningslinjer.

Se med

Du kan se Bamuks juleshow 2020 her:

Flere nyheder

2. februar 2024

Unge Synger Klassisk

Konkurrence for unge sangere fra hele Danmark. Unge synger Klassisk er åben for alle sangere mellem 14 og 24 år. Alle deltagere skal synge ...
1. februar 2024

3. feb.: Dans på Toppen

Oplev Bamuks dygtige danseelever, når de indtager BaltoppenLIVE og leverer et brag af et show lørdag den 3. feb. kl. 15.00. ...
21. januar 2021

Corona skaber nye muligheder for musikskole

Fælles musikværksted, sangundervisning inspireret af fitness centre og nye samarbejder på tværs. Kreativiteten blandt Ballerup Musik- og Kulturskoles lærere er stor ...